Menu
Beschikbaarheid & Reserveren

Zutphen

De stad Zutphen heeft een mooie architectuur en een divers aanbod van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Ga zeker een kijkje nemen bij de unieke winkels en speciaalzaken en houdt een tussenstop bij een van de vele lunchrooms, restaurants en cafés.

Deze “Torenstad” heeft nog veel middeleeuwse eigenschappen, waaronder de mooie, gerestaureerde panden, en trekt daarmee jaarlijks vele bezoekers. Met de torens van de schitterende Walburgiskerk, de stadspronktoren ‘de Wijnhuistoren’, de toren van de Nieuwstad of St. Janskerk, de (viering)toren van de Broederenkerk, de toren van de Saltpoort of Drogenaptoren, maakt het dat Zutphen een pittoresk stadsbeeld heeft. Ontdek de historie en maak een wandeling door de stad met een gids of een boottochtje met de fluisterboot.  

Uiteraard heeft de stad Zutphen nog vele andere bezienswaardigheden. Hier beneden vindt u een aantal aanraders.

- Librije, een unieke bibliotheek in de Walburgiskerk die al meer dan 450 jaar bestaat. Hij behoort tot de belangrijkste cultuurhistorische monumenten in Nederland.

 - Stedelijk Museum en Museum Henriette PolakTwee musea onder één dak. In dit prachtige gebouw worden mooie exposities getoond en ontdekt u alles over de geschiedenis van Zutphen.

- Het Koelhuis, dé industriële evenementenlocatie van Gelderland. Maar natuurlijk kunt u er ook terecht voor een lekker hapje en drankje. De hoge plafonds, ongewone trapleuningen en robuuste elementen van vroeger maken het dat men zich meteen thuis voelt in een industriële en warme sfeer.

Omgeving overzicht

Alles voor een aangenaam verblijf

Check de beschikbaarheid

Beschikbaarheid & Reserveren